Artikler » Windows 11 släpps den 5 oktober 2021 - gör dig redo nu

Windows 11 släpps den 5 oktober 2021 - gör dig redo nu

Windows 11 släpps den 5 oktober 2021 - gör dig redo nu last ned

Det är nu sex år sedan Windows 10 släpptes i slutet av juli 2015. Mycket har hänt sedan dess, och små uppdateringar (särskilt nyligen) har antytt att något helt nytt kan vara på gång. Nu har Microsoft äntligen presenterat sitt senaste operativsystem, som släpps i början av oktober 2021.

I följande avsnitt granskar vi några av de spännande nya funktioner och funktioner som du kan se fram emot att använda när uppdateringen kommer ut. Det finns också en förklaring till hur man får den senaste uppdateringen genom att ladda ner Microsofts eget uppdateringsverktyg, som vi också har en länk till.

Vad kan du förvänta dig av det här nya operativsystemet (OS)?

Din nuvarande dator får en designuppgradering med rundade kanter och transparenta menyer som ser snygga ut. Detta sträcker sig också till startmenyn, som kan anpassas genom att installera widgets som passar dina behov. Dessutom finns det många små animationer som ingår i menyerna, vilket gör användarupplevelsen väldigt intuitiv.

Windows 11 är också optimerat för att köra Microsoft Teams så smidigt som möjligt, så att du inte upplever så stora kvalitetsfluktuationer när du pratar (naturligtvis fortfarande beroende på externa regler, till exempel internetanslutning, etc.).

Det finns också ett snap -system, som låter dig fästa dina fönster på specifika delar av skärmen utan att behöva justera deras storlekar efteråt.

I den nya versionen av Windows är det också mer uppenbart att använda den inbyggda webbläsaren, Microsoft Edge, Microsofts egen webbläsare, som efter år 2015 ersatte Internet Explorer. Tillsammans med de nya menyerna och widgetarna är det vettigt att använda Edge, som också har blivit snabbare att använda.

Systemkrav som din dator måste uppfylla för att kunna köra Windows 11

Microsoft har släppt en lista över minimikrav för system, som ser ut så här:

  • Processor ? 1 GHz (eller mer) med 2+ kärnor på en 64-bitars processor.
  • Minne ? 4 GB RAM.
  • Lagringsutrymme ? 64+ GB.
  • Systemets firmware ? UEFI.
  • TPM ? Trusted Platform Module v. 2.0.
  • Grafikkort ? Kompatibelt med Direct X 12 eller senare.
  • Skärm ? HD -skärm (720p) över 9 ”.
  • Internetanslutning ? Microsoft -konto och Internetanslutning krävs.
  • Du kan bara uppgradera till Windows 11 från en enhet som kör Windows 10, version 2004 eller senare.

Hur går jag tillbaka till en tidigare version av Windows?

I de flesta fall är det alltid möjligt att återgå till en tidigare version av Windows om man av någon anledning skulle bli besviken eller frustrerad över den nya.

När Windows 10 lanserades var det möjligt att byta tillbaka till en tidigare version, inom tio dagar, som de också beskriver på denna sida, under rubriken "Gå tillbaka till din tidigare version av Windows".

Det har inte kommit något officiellt tillkännagivande ännu, men det är möjligt att Windows 11 kommer att följa samma mönster - så håll utkik efter officiella uttalanden om möjligheten att byta tillbaka till ditt tidigare operativsystem om du fortfarande är osäker. eller inte, du bör installera den här nya versionen.

Ett operativsystem med fokus på spelare och spelupplevelser

Med den nya och uppdaterade Microsoft Store blir det ännu enklare att hitta nya, spännande spel som kan laddas ner via ditt Microsoft -konto.

Många väljer Windows -datorn som sin primära spelstation eftersom detta operativsystem generellt är lättare att utveckla material för, vilket också är varför Mac -versioner av många spel ofta inte är tillgängliga.

Med din installation av Windows 11 (så länge du uppfyller kraven) har fokus bara legat på människor som använder sina datorer att spela på.

Därför är det nya snap-layout-systemet också & aring; särskilt användbart eftersom det gör det lättare för dig att ha musik eller webbläsaren bredvid ditt spel om du bara har en enda skärm att spela på. Eller om du har turen att ha två skärmar kan du använda din off -screen för att ha många fönster öppna - dra bara fönstret till det utrymme du vill ge det, och fönstret kommer att klicka på plats och vid samtidigt ger plats för alla andra fönster du vill öppna.

Spel som kommer att se särskilt bra ut i det nya operativsystemet

Nya system skapas för att fungera bra under tryck - och är gjorda för att leverera bra, stabila resultat. Därför har vi valt två helt nya spel nedan, vilket ibland kan få din dator att överhettas och inte hänga med (notera att det naturligtvis alltid finns hårdvarubegränsningar också, så kontrollera om din dator lever upp till standarden, publicerad av utgivare).

New World är en ny värld - och ett helt nytt spel, utvecklat av det enorma, världsomspännande företaget Amazon. Spelet har varit hypat i många år och många har väntat på att spelet ska komma, eftersom MMORPG -scenen länge har dominerats av World of Warcraft (som nu har skjutits av pinnen av Final Fantasy XIV ), och nu är det verkar som New World kan vara på väg upp efter de två jättarna. I alla fall slog de Steams rekord för de mest spelade spelen 2021 efter spelets första dag på marknaden.

Kena: Bridge of Spirits är ett visuellt berättande som ser ut att ha gjorts på en Disney -filmbudget. Karaktärerna är vackert animerade och berättelsen tar tag i dig från det ögonblick du kliver in i världen. Du arbetar som en ung spritguide som måste försöka lugna andarna så att de kan gå vidare till nästa värld. Men andarna är sura och inflammerade; något har ockuperat dem och det är nu upp till dig att se till att inget händer dem, dig själv och ditt land.

Hur laddar jag ner / installerar den nya Windows 11 på min dator?

Senare i artikeln kan du läsa något om de specifika systemkraven som din dator åtminstone måste inkludera för att du ska kunna köra Windows 11 på den. Om du har det minsta tvivel om huruvida datorns hårdvara kommer att kunna stödja det nya operativsystemet, kan du läsa på Microsofts sida om hur du laddar ner, installerar och använder deras diagnostikverktyg, som till och med går in och tittar på datorns komponenter.

Du går bara till Microsofts egen webbplats här och klickar på "Ladda ner PC Health Check App", sedan laddar du bara ner programmet och sedan får du en tydlig, liten meny som visar dig något om vad du behöver vara medveten om. Det är också här du får möjlighet att skanna ditt system för att se om du behöver byta ut delar av din maskinvara.

När du har använt det här verktyget får du en gratis uppgradering till Windows 11 så länge du har en Windows 10 -kompatibel hårdvarudator.