Artikler » Vad vi vet om Hogwarts Legacy - det nya Harry Potter-inspirerade rollspelet

Vad vi vet om Hogwarts Legacy - det nya Harry Potter-inspirerade rollspelet

Vad vi vet om Hogwarts Legacy - det nya Harry Potter-inspirerade rollspelet last ned

För dem som har levt under en sten sedan 2018, är ett nytt spel på väg i Harry Potters universum. Spelet heter Hogwarts Legacy och beräknades ursprungligen släppas i slutet av 2021, men på grund av den oförutsedda covid-19-pandemin och olika politiska konflikter runt om i världen, slutade det med att spelet fick ett senare släppdatum än först antagit, eftersom det har också varit fallet för de flesta matcher från denna period.Å andra sidan har isoleringen under coronan också lett till en förändring av svenskarnas (och världens) spelmönster. En forskningsartikel inom spel från Köpenhamns universitet har visat att världen i stort har börjat spela mycket mer efter att corona-stängningarna gjorde det omöjligt att få samma sociala utbyte som man annars varit van vid. Därför har olika förseningar i spelsläpp också märkts tydligt i spelmiljön. Av samma anledning är spänningen extra hög nu när spelarna äntligen kan börja se fram emot att detta efterlängtade och eftertraktade spel kommer på hyllorna.


 


Aktiv strid med trollstavar - kämpa med finess och undvika förbannelser


En av de fantastiska delarna som gör Hogwarts Legacy så intressant är hur strider är tänkta in i spelet. Snarare än de mer statiska och stationära trollformlerna som användes i tidigare spel från Harry Potter-universumet, handlar det här spelet om finess. Detta designval gäller allt från din karaktärs rörelser till trollformlerna de kan lära sig. När din trollkarl eller häxa kastar flera trollformler i rad, rör sig din karaktär också annorlunda och på ett mycket dynamiskt sätt, vilket inte bara får striderna att verka mer intressanta, utan också hjälper till att visa karaktärens uppfinningsrikedom i spellcasting.Besvärjelserna kan också kombineras för att skapa nya resultat; till exempel kan du använda en accio-liknande lasso förtrollning på din fiende, för att dra dem mot dig, sedan frysa dem med en isförtrollning (så att de rör sig långsammare) och sedan rulla eller teleportera dig själv tillbaka så att du återigen kommer utom räckhåll av fienden. Andra besvärjelser låter dig lyfta upp fiender och sedan upprepade gånger slå ner dem i marken från sida till sida när du stod över dem och svängde runt dem som en docka - eller gör magiska vapen som du kan sticka eller hugga ner fienderna med.


Bara utifrån den här beskrivningen kanske du anar att Hogwarts Legacy är lite mer visuellt grafiskt och våldsamt än tidigare spel, och därmed lutar mer åt den visuella representationen av häxkonstens värld från Harry Potter-filmerna och böckerna från år 4-7 än från 1-3. Även om den aktiva striden inte är riktigt lika dynamisk som till exempel Guild Wars 2 , som just har vunnit många priser på grund av sitt innovativa dynamiska stridssystem, så verkar spelet än så länge vara mycket mer dynamiskt och aktivt än många av de tidigare spel flikinriktning.Fantastiska varelser och var de är


För de spelare som kanske inte känner för att springa runt och lägga all sin tid på att kasta olika trollformler på intet ont anande elever eller besökare på Hogsmeade, är det också möjligt att förbättra andra färdigheter. Vi skulle till exempel kunna tänka oss att många spelare skulle vara intresserade av att föda upp magiska varelser ala Rubeus Hagrid eller Silvanus Kettleburn. Du kommer att få möjlighet att träffasde och tämjer monster och varelser, av vilka några kommer att kännas igen från det redan existerande Harry Potter-universumet, medan andra kommer att vara helt nya. När du träffar djuren kommer du att kunna ta hand om dem; allt från att mata dem till att borsta pälsen och leka med dem.


Du kan också kombinera din kärlek till vilda djur, genom att också springa runt i området utanför Hogwarts och samla växter, som du sedan kan ta in i skolan och förvandla till elixirer - medan andra växter kan användas i dina studier av växtlivet. i herbologin klasser. I trailern State of Play som släpptes i mars fick vi bland annat se hur spelaren drar fram en mandrake (en växthybrid som skriker när den dras upp ur sin jord) och använder sina höga skrik att bedöva sina fiender så att trollkarlen lättare kan övermanna dem med olika trollformler.Vilka spelplattformar kommer Hogwarts Legacy till?


Hogwarts Legacy är gjord för bland annat PC, men är även utvecklad för att fungera felfritt på andra moderna spelmaskiner. Med spelets vackra grafik, stora öppna värld och ganska realistiska visuella effekter och grafiska inställningar har kraftfulla system som kan dra spelet behövts.


Vi vet också att Hogwarts Legacy kommer ut för de två senaste Playstation-plattformarna , eftersom spelet länge har funnits tillgängligt på Playstations webbplats – dock inte som en förbeställning ännu; där kommer vi nog lite längre in på året – närmare bestämt kring jultid. Men då finns det såklart också mer tid, man kan gå och undra och bli exalterad över allt spännande innehåll man kan uppleva under det nya året.


Om du inte har haft turen att få tag i nya Playstation 5 eller inte varit intresserad av att köpa Sonys playstation, då kan vi glädjas åt att Hogwarts Legacy så klart även släpps till de senaste Xbox-systemen , närmare bestämt till Xbox Serie X | S
och Xbox One.Avslutande kring matchen


Som du kanske har gissat från den här artikeln har vi potentiellt att göra med ett helt enormt spel som har tagit mer än sju år att skapa. Det finns något för alla typer av spelare, så givetvis hoppas vi att spelet kan leva upp till all hype som redan har genererats. Portkey Games (en underavdelning av Warner Bros.) har nu relativt lång erfarenhet av att göra populära Harry Potter-baserade spel; allt från match-3-strategispelet Puzzles and Spells och andra mobiltitlar som Hogwarts Mystery och Magic Awakened till att nu ha gjort ett fullständigt rollspel.Denna förändring i spelgenre tillåter spelare att uppleva en del av sin barndoms nostalgi; eller kanske till och med kliva in i Hogwarts hallar för första gången någonsin. Oavsett om du är en Harry Potter-veteran som förstås vet exakt vilket hus de tillhör och vilken trollstav de skulle ha om de gick i skolan, eller inte vet vad skillnaden är mellan en mugglare och en horcrux, så finns det definitivt lagt i kakelugnen för spelare att få en på upplevaren när deras magiska inbjudan till Hogwarts kommer i slutet av 2022.