Artikler » Vad är en VPN? Och hur fungerar de?

Vad är en VPN? Och hur fungerar de?

Vad är en VPN? Och hur fungerar de? last ned

På DownloadCentral har vi ett antal VPN-tjänster tillgängliga för alla våra användare, men det finns många som inte helt kontrollerar hur en VPN-tjänst faktiskt fungerar. Därför ska vi kort och noggrant beskriva funktioner och egenskaper hos en VPN-tjänst.

En VPN kan bidra till fullständig anonymitet

VPN är en förkortning för Virtual Private Network, och i princip garanterar en VPN att din lokala IP-adress inte kan spåras av obehöriga personer. Detta görs huvudsakligen via tjänstens proxyservrar. En proxyserver har någon form av "falskt" geografiskt läge någonstans i världen. Proxyservrarna erbjuds oftast av den valda VPN-tjänsten, och det är väldigt annorlunda var i världen de befinner sig.

Ovanstående bild bidrar till att illustrera hur processen fungerar. Din valda VPN-tjänst är således en slags mellanhand mellan din dator och Internet. Du behöver inte själv konfigurera en proxyserver eftersom leverantören har säkerställt detta. Det är vanligtvis möjligt att välja vilken proxyserver du vill associera med. Det vill säga om du har anslutit till en proxyserver, till exempel. är geografiskt belägen i Tyskland, så obehörigt tror du surfar på internet från en plats i Tyskland. Detta leder till att obehöriga personer inte kan hitta en korrekt plats.

Fördelarna med en VPN-tjänst

Förutom fullständig anonymitet finns det också andra fördelar med att använda en VPN-tjänst. Till exempel, om du har möjlighet att välja en amerikansk proxyserver genom en VPN-tjänst, och man kan med fördel strömma innehållet från American Netflix. Det är även möjligt att använda sitt svenska Netflix-konto för detta.

Utöver detta finns också viktiga säkerhetsfunktioner som kommer med anonymitet. Det är överraskande enkelt för obehöriga att spåra din plats om du inte använder en VPN-tjänst, men med en solid VPN-tjänst är det nästan omöjligt.

Noggrant överväga valet av VPN-tjänst

En sak som vi starkt uppmuntrar är grundlig undersökning av VPN-tjänsten som man överväger. Det är särskilt viktigt att VPN-tjänsten är välutvecklad och deras proxyservrar är snabba. Om du inte är medveten om detta kommer du snabbt att börja känna att din internetanslutning är skadad, eftersom din internet måste hanteras av VPN-tjänsten innan den vidarebefordras till Internet.

Tidigare var en tråkig internetanslutning via en proxyserver nästan en självklarhet, men i takt med utvecklingen av tekniken är det mindre relevant. Du kan faktiskt hitta VPN-tjänster där du knappast kan känna att du är ansluten till en proxyserver.

Bra bud för VPN-tjänster

Vi har gjort jobbet för dig, och här är vårt bud på utmärkta VPN-tjänster, som väldigt mycket gillar att trista din internetanslutning. Utöver funktionalitet har vi också utvärderat VPN-tjänsternas design och användarvänlighet.

CyberGhost är en bra kandidat eftersom denna tjänst är snabb och enkel att använda. CyberGhost har också ett stort sortiment av proxyservrar som finns över hela världen som tårta på tårtan.

FastestVPN är också ett bra bud. FastestVPN skiljer sig från andra VPN-tjänster genom att erbjuda ytterligare funktioner som Adblocker, obegränsad serveråtkomst och torrentfilhämtning.