Artikler » Tips och tricks till GTA 4

Tips och tricks till GTA 4

Tips och tricks till GTA 4 last ned

BraFiler.se har arbetat igenom Grand Theft Auto IV i jakten på tips och tricks. Nu vill vi dela med oss av vad vi hittat, som kan göra spelet, lättare eller roligare för dig. Mycket är som i tidigare versioner av GTA men det har även kommit en hel del nytt.

Ta en taxi

I GTA 4 är staden större än någonsin tidigare. Det gör spelet mer spännande och spelet håller längre. Det kan dock bli lite irriterande att behöva köra långa sträckor. Men med det nya taxa konceptet är detta inget problem. Du kan nämligen ta en taxi och komma direkt dit du vill. Du kan i GTA 4 ”kalla på en taxi”. När den stannar håller du samma knapp som du stjäl bilar med nere. Detta gör att du stiger in i taxin som passagerare. Om du bara trycker kort på knappen, stjäl du taxin istället. När du väl är inne i taxin kan du välja var du vill åka.

Efter kort speltid kan du ringa till din kusin Roman och beställa en privat kärra, om du har svårt att hitta en vanlig taxi. Chauffören är inte så nöjd med att du alltid åker gratis och du kan räkna med att få höra om det - varje gång.

Skjut duvor

I GTA 4 ska du inte leta efter gömda paket för att få bonus. Här är det istället 200 duvor som du ska ta kål på.

Skaffa en polisbil

Vill du ha polisuppdrag, eller har du andra behov av en polisbil? Ring 911 istället för numret till taxi.

Heala dig
Börjar energin att ta slut? Ring 911 och beställ en ambulans. De specialutbildade vårdarna fixar både health och armour.

100 fots regeln
Hoppa inte ut från en helikopter när den är mer än 100 fot över marken. Om du inte vill dö alltså.

Döda inte alla på uppdragen
I flera uppdrag i GTA 4 har du möjligheten att dräpa centrala personer i spelet, eller låte dem leva. Beroende på vad du väljer får spelet en annan handling. Valmöjligheterna blir fler om du låter personer leva.

Är du efterlyst?

Om du är kriminell blir du snart efterlyst av polisen. Ju mer skit du gör desto fler poliser i hälarna. Ett par mord eller några rån kan du komma undan med, men skjuter du en polis blir värre. Du kan se på radarn var polisen är och var de letar efter dig. Håll dig utanför markeringen på radarn tills att de slutat leta. Om du inte klarar det – kör till en pay n’ spray shop, detta gör att polisen inte hittar dig. Samma effekt har det om du hinner till något av dina safehouses.

Vapenbutiker
Strunta i att skjuta säljaren i vapenbutiken. Han har alltid flera polare med riktigt seriösa vapen längre in i lokalen, och de bangar inte för att använda dem. Dessutom kan du inte handla i butiken på lång tid efter att du har skjutit någon i den.

Reklamera varor
Har du fått hjälp av ambulanspersonal eller prostituerade och är missnöjd med servicen kan du få dina pengar tillbaka genom att skjuta dem.


Den här sidan uppdateras löpande med tips om GTA 4. Har du ett tips du vill dela med dig av kan du nå oss på webmaster@brafiler.se