Artikler » Spotify - Revolutionerande musikprogram!

Spotify - Revolutionerande musikprogram!

Spotify - Revolutionerande musikprogram! last ned

Redaktionen på Brafiler.se har nu under några månader testkört Spotify.

Och vilken fantastiskt överraskning Spotify är! Spotify är ett genialt musikprogram. Du kan enkelt söka efter låt, artist eller album. Direkt när du klickar, kommer resultaten och du kan börja lyssna. Låtarna är sorterade efter album och snyggare skivsamling än så här får man inte. Söker du på en artist kan du sedan klicka dig in på dennes alla album och självklart spela alla låtar i alla album.

Det går även att sortera på popularitet - ett enkelt sätt att se vad andra gillar.

Eftersom Spotify har avtal med nästan alla stora skivbolag finner man ett enormt utbud och det är nästan svårt att inte hitta det man söker. Som om detta inte vore nog har Spotify en grym prestanda. Man slipper sitta och vänta på att musiken ska laddas och det är väldigt sällan som det blir störningar i ljudet.

Det hela blir ekonomiskt hållbart genom att Spotify betalar ett belopp till musikbolagen, varje gång du klickar på en låt. I gratisversionen av Spotify kan man ibland bli tvungen att lyssna på lite reklam. Men det är väldigt sällan och ofta är de specialanpassade till Spotify och inte särskilt störande.

Ljudkvaliteten är grym om man jämför med många on-line radiokanaler. Och dessutom är den jämn - alla låtar har samma volym och kvalitet.

Nu kan du enkelt hitta den där obskyra artisten som du letat så länge efter, den där låten som spelades när du tog studenten eller den som ni valde till bröllopet.

Det är omöjligt att räkna upp alla fördelar med Spotify men vi kan väl passa på att nämna att det är en svensk produkt.

Innan man kan lyssna måste man installera en klient. Det finns olika versioner av medlemskap. Läs om dessa här på Spotifys webbsida: www.spotify.com

Vi är mycket nöjda med att använda gratisversionen.