Artikler » Lider du av Datorfrustration?

Lider du av Datorfrustration?

Lider du av Datorfrustration? last ned

Det kommer smygande, först blir man kanske lite irriterad över att datorn går långsamt. Sedan är det en länk som inte fungerar, sidan kan inte visas, ilskan stiger. Ett program kraschar och "Datorfrustrationen" är över dig.
Det finns dock sätt att undvika de här utbrotten. Som vanligt handlar det om att arbeta förebyggande för att slippa hamna i en frustrerande, stressande situation. Risken är annars att man slår sönder tangentbordet eller kastar datorn genom fönstret.
Något som kan bli en dyr historia.


1. Radera temporära Internet filer. När du surfar sparas det filer på din dator som tar plats och gör din dator långsammare. Du raderar filerna genom att öppna inställningarna för din webbläsare, där hittar du en knapp för att radera filerna.

2. Kör ett verktyg för att rensa upp i registret som Registry Mechanic. Windows ® register kan vara orsaken till många problem med datorn. Som felmeddelande, långsam uppstart eller instabilt system. Ta alltid en backup av ditt register innan du börjar. Det gör du också i Registry Mechanic.

3. Försäkra dig om att du har de senaste uppdateringarna till Windows’® . Kontrollera inställningen i Start - Inställningar - Kontrollpanelen. Klicka på Automatiska Uppdateringar och ställ in hur du vill uppdatera din dator.

4. Radera oanvända filer och genvägar från skrivbordet. Varje fil och program som ligger på skrivbordet tar extra mycket resurser från din dator. Radera det du inte behöver eller flytta filerna till en annan plats på din hårddisk.

5. Avinstallera program du inte använder. Ju fler program du har installerat, desto långsammare blir din dator. Du bör använda dig av funktionen Lägg till ta bort program i Kontrollpanelen för att göra detta. Om du raderar filerna till ett program blir det skräp kvar i registret.

6. Töm papperskorgen. Även i papperskorgen tar filerna upp plats i din dator. Töm den för att få mer utrymme i datorn.

7. Schemalägg anti-virus och anti-spyware program så att de söker igenom din dator med jämna mellanrum. Använd ex: Spyware Doctor och Antivir. Datorvirus och spyware kan göra din dator betydligt långsammare.

8. "Defragmentera" din dator regelbundet. När du arbetar med datorn sparas filer på olika ställen på din hårddisk. Defragmenteringsverktyg som Desktop Maestro eller Registry Mechanic sorterar dessa filer i en ordning som är optimalt för systemet. Du kan själv defragmentera genom att högerklicka på hårddisken och välja "Egenskaper" - "verktyg" och "defragmentera nu".