Artikler » Hur man blir en professionell spelare

Hur man blir en professionell spelare

Hur man blir en professionell spelare last ned

Det finns många av oss spelare som vill kunna skapa en karriär i datorvideo. Men hur blir du faktiskt en professionell spelare?

Det finns många sätt att få betalt för att spela dator. Det säkraste sättet är att bli riktigt skicklig på ett konkurrenskraftigt spel. Spel som Counter Strike, Legends League och DOTA har e-sport som en del av deras identitet. Om du är exceptionellt bra på spelet, kan du förhoppningsvis bli en del av ett lag och kämpa för turneringar och prispengar.

Live Streaming Road

Datorspelets live streaming har vuxit enormt de senaste åren, och den mest populära live streaming-plattformen är utan tvekan Twitch.tv. Twitch är helt användarbaserad. Det är, vem du är, du har möjlighet att starta en live-ström på Twitch.tv. Att skapa en publik genom Twitch är emellertid inte okomplicerad, och det kräver omänskliga timmar och hårt arbete. Det är inte heller säkert att det finns någon som vill titta på ett spel om du inte har en speciell talang.

De mest populära live stream baserna är vanligtvis i antingen underhållning eller imponerande färdigheter inom ett visst spel. Om du har stor talang inom ett visst spel kan det vara en bra idé att söka sponsring.

Hold road

Om du har en bra talang i ett e-sportspel, kan du snabbt hitta ett lag som betalar måttliga pengar. Här måste du dock vara uppmärksam på vilket spel du spelar, eftersom inte alla är lika relevanta som andra.

Som tidigare nämnts är spel som Legends League, Counter Strike och DOTA bra möjligheter.

Bygg en publik

Oavsett hur du går måste du bygga en publik som kan stödja dig hela vägen. Du kan självklart bygga en publik genom en strömmande plattform som Twitch, men det vanligaste sättet är via YouTube.

Om du överför frekventa videoklipp till YouTube som illustrerar sin talang, kan du enkelt bygga en publik över tid. Fördelen med YouTube är också att dina videoklipp alltid kommer att finnas där. Sålunda ska din publik inte oavsiktligt gå in i en stund och sitta och leva.