Artikler » Gamla spel - Ladda ner fem av de bästa

Gamla spel - Ladda ner fem av de bästa

Gamla spel - Ladda ner fem av de bästa last ned

Med oss ??på DLC.dk hittar du hundratals gratis spel.

En av våra mest populära spelavsnitt för gratis spel är abandonware. Abandonware är gammalt spel som släpptes av tillverkaren för fri användning. Populariteten av avsnittet är att spelen först och främst är gratis, men för det andra ger de bra gamla spelen många minnen till många av våra användare.

Med det sagt kan det vara svårt att hitta guldkornen om du inte redan känner dem. Därför har vi samlat fem av de allra bästa gamla spelen som du kan ladda ner och spela fritt.

Fem bra gamla spel:

Wolfenstein 3D

Wolfenstein 3D

Spelet som startade genrefilmen. Om du inte spelade Wolfenstein när det kom ut, har du nu möjlighet att prova det. I Wolfenstein ligger du i Nazi Tyskland, och ditt främsta mål är att slåss nazister. Detta är dock inte en fredlig lösning, utan snarare en mer våldsam direktinriktning.


Wolfenstein var ursprungligen utvecklat för DOS-operativsystemet tillbaka 1992. Därför kan du vanligtvis uppleva problem med funktionaliteten i spelet om du laddar ner den till en Windows- eller Mac-dator. Men vi har försäkrat oss om att nedladdningsfilen har inkluderat en emulator som låter spelet öppna på ditt system. Namnet på den här emulatorn är DOSBox, så du borde inte undra på vad den här filen gör i din mapp.

Tänk bara på filen eftersom spelet själv ser till att öppna de nödvändiga filerna för att spelet ska springa.

Den spelstil

Sedan Wolfenstein ursprungligen utvecklades för DOS, betyder det också att spelstilen skiljer sig från andra spel. Om du tidigare spelat Wolfenstein kanske du kommer ihåg hur kameran är nästan låst för sina rörelser. Det tar lite ångest, men överlag fungerar det ganska bra.


Med hjälp av emulatorn kan du också använda både mus och tangenttryckning. Om du verkligen vill kan du också använda en checker. De olika kontrollerna finns på spelets startsida.

Historia

Trots att Wolfenstein bara är ett spännande actionspel, finns det fortfarande en Historia som går igenom. Historien är uppdelad i sex avsnitt, och du kan välja var du ska börja.

Historien utvecklas, så vi rekommenderar att du börjar från avsnitt 1 om du inte har avslutat spelet tidigare.

Fortfarande en klassiker

Ännu så många år efter publicering är Wolfenstein en glad omtanke. Det är sällsynt att ett spel överlever år och Wolfenstein gör det, och våra barndomsminnen var långt ifrån brutna genom att spela den igen.

Hämta Wolfenstein.Dynablaster

Dynablaster

Dynablaster är en annan sprängning från det förflutna, bokstavligen. Dynablaster handlar om att spränga din motståndare i luften med hjälp av bomber. Men för att få det att hända måste du blåsa vägen mot honom och längs vägen kan du hitta olika bonusar som gör dina bomber ännu bättre och mer förödande.

Spelet varierar i allvar, och i antalet fiender. Dessutom är du också begränsad av tiden, så du måste noggrant överväga dina drag. Det resulterar i mycket action och snabbtänkande.

Dynablaster var också ursprungligen utvecklad för DOS-operativsystemet, och därför är du begränsad till att tangentbordet spelas. Resultatet i detta innebär dock att du kan ladda ner spelet på till exempel din bärbara dator och ha bra nostalgisk underhållning med dig på språng - oavsett vadeller du är.

Ladda ner Dynablaster.Super Mario

Super Mario

Vem kan dock inte komma ihåg bra gamla Super Mario, ett spel som tog världen med storm. Så mycket att både tv-program och filmer utvecklades baserat på spelet. Super Mario universum är fortfarande vidareutvecklat idag och är fortfarande en stor framgång för många.

Det är dock Den ursprungliga Super Mario som vi pratar om här. Precis som i den nyare utgivaren måste du hoppa i frågetecken för att samla mönster, hoppa på djur för att döda dem och slåss mot den fruktade Kuba.

Den ursprungliga

Som sagt, den här versionen av Super Mario, som startade allt, och många av oss kanske kommer ihåg det från barn. Men även om det har utvecklats vidare på Super Mario-universet, har du fortfarande de grundläggande spelelementen med dig i originalet. Allt detta resulterar i ett spel som var långt före sin tid och ett spel som fortfarande är otroligt underhållande idag.

Ladda ner Super Mario.
Moonstone - En Hard Days Knight

Moonstone - En Hard Days Knight

Kan du komma ihåg Moonstone? Spelet där du som krigare skickas ut ur druider på jakt efter Moonstone, vilket är det enda som kan övervinna det onda som har korsat jorden.

Välj mellan en och fyra spelare och starta din resa till en helig riddare. I din strävan står du inför flera monster, samlar guld och köper divergerande utrustning. Spelet var ett av de första RPG-spelen (Rollspel) och du hittar snabbt många kända objekt som är standard för dagens RPG.

Hämta Moonstone - En Hard Days Knight.Transport Tycoon Deluxe

Transport Tycoon Deluxe

Transport Tycoon Deluxe är ett av de första och mest utvecklade strategispel någonsin. I spelet spelar du som en industribil och det är din uppgift att bygga infrastrukturen i universum.

Den version som du kan ladda ner från oss heter Open Transport Tycoon Deluxe (OTTD). Denna version innehåller både Den ursprungliga Transport Tycoon och alla senare utvecklade expansionspaket. Det är helt gratis. Med det sagt, ändra inte den här versionen på det ursprungliga spelet, och spelet fungerar lika perfekt som det kom tillbaka 1994.

Spelet har också översatts till danska, men du kan självklart fortfarande välja att spela det på engelska. Dessutom har det ett stort online-community som ständigt utvecklar olika online-innehåll som hjälper dig att ge en förbättrad användarupplevelse.

Online-teamet är allt från grafikuppdateringar, extra musik, bättre animationer, etc. I grund och botten är det bara en extra funktion som säkerställer att spelet kan spelas i några timmar innan man blir uttråkad. Som en av de första spelen har Transport Tycoon också en slumpmässig världsgenerering. Det vill säga när du startar ett spel är det alltid en ny värld och inte en standardmall.

Ladda ner Transport Tycoon.

Om inget av ovanstående spel är frestande, hänvisar vi till vår kategori av abandonware där du definitivt hittar ett barndomsminne.