Artikler » Gör MP3 filer av låtar från Spotify

Gör MP3 filer av låtar från Spotify

Gör MP3 filer av låtar från Spotify last ned

Spotify är verkligen en fantastisk musiktjänst som gör det smidigt att lyssna på musik i datorn, helt gratis. Om man vill få in det i sin mobiltelefon kostar det dock en liten slant. Det finns då en funktion som gör att man kan lyssna på låtarna off-line vilket är bra när man reser och inte har tillgång till Internet. Samtidigt försvinner ju lite av finessen när man redan bestämt vilka låtar man ska ladda ner i förväg. Då kan man ju fundera över att lägga in MP3 filer istället och man kan faktiskt hämta hem låtarna från Spotify innan man gör om dem till MP3. Helt gratis.

Har du inte testat Spotify? Download Spotify gratis här

Rippa låtar från Spotify


Om du redan har installerat Spotify är du redo att sätta igång med att spara ner låtar från Spotify till MP3 filer till din dator.


1. Ladda ner och installera programmet Tunebite. Du kan ladda ner Tunebite gratis här (öppnas i ett nytt fönster).


2. När du installerat Tunebite startar du programmert. Välj sedan Save music i vänstra menyn under Streaming. Sedan klickar du Sound recording with tagging eller Audio / Music recording - Sound recording into tracks beroende på vilken version av Tunebite du har installerat.

3. Nu går vi tillbaka till Spotify där du helt enkelt spelar upp de filer som du vill spara som MP3 filer.

Några tips på vägen


-Stäng alla program som kan skapa ljud medan du rippar, annars kommer ljuden med i låtarna nät du spelar in Spotify med Tunebite. Programmet kopierar nämligen allt ljud som skickas till ditt ljudkort.

-Ibland måste man starta om datorn efter steg 2 för att kunna starta inspelningen från Spotify.

-Tunebite skapar en lista över filerna och namnger filerna efter bästa förmåga.

-Du kan använda MP3 filerna som Tunebite skapar på alla iPhones och MP3 spelare.

-Musiken från Spotify kan sparas i format som MP3, WMA, AAC och OGG.

Lite om Tunebite


Tunebite är helt enkelt ett av de bästa programmet som finns just nu för att spela in ljud eller rippa från DVD, Spotify eller andra källor.

Lite om Spotify


De flesta känner redan till det men Spotify är ett svenskt program som ger användaren tillgång till miljoner av låtar. Det är lätt att använda och man hittar snabbt de låtar man söker.