Artikler » Final Fantasy XIV: Endwalker - släppdatum och allt som är nytt

Final Fantasy XIV: Endwalker - släppdatum och allt som är nytt

Final Fantasy XIV: Endwalker - släppdatum och allt som är nytt last ned

Utöver Shadowbringers (den senaste expansionen som Square Enix släppte) finns det höga förväntningar på den nya versionen; och ledaren för teamet bakom framgången har gått ut och sagt att de har lagt ner ännu mer arbete på Endwalker så att spelarna väl kan börja glädjas.


 


En nästan tio år lång historia tar slut


Final Fantasy XIV online (och 'A Realm Reborn') har funnits sedan 2013, och därmed har spelet funnits i nästan tio år. Vid den här tiden har världen som spelet ligger i utvecklats tillsammans med spelaren, och det är denna långa historia som nu håller på att fullbordas. Det betyder inte att du aldrig kommer att spela Final Fantasy 14; tvärtom.


Square Enix har sagt att detta inte är slutet på spelet, utan helt enkelt sagan som har pågått hittills för vår Warrior of Light. Efter detta har teamet möjlighet att sätta upp nya berättelser, och utforska nya berättelser som ligger utanför berättelsen om gott mot ont; ljuset mot mörkret.


Och mycket har lagts i kakelugnen; i själva verket borde vi förvänta oss ungefär 1,3 gånger fler mellansekvenser och berättelseelement än vad vi fick med Shadowbringers (och det är alltså inte så lite)!När kommer Endwalker ut och när börjar Early Access?


Final Fantasy 14 har satt ett nytt releasedatum för deras senaste expansion, Endwalker, efter att expansionspaketet har skjutits tillbaka, på grund av corona. Det nya releasedatumet för Endwalker är den 7 december 2021 – och Early Access (som du kan få om du har förbeställt spelet) börjar redan den 3 december 2021.


 


Hane Viera - för första gången ser vi den manliga beståndsdelen av rasen


Den kvinnliga Viera kom i ett av de tidigare expansionspaketen, Final Fantasy XIV Shadowbringers. Viera är en ras som mest finns i Golmore-djungeln i södra delen av Othard, men som även finns i vissa skogsområden på andra håll på planeten Hydaelyn.


Rasen lever efter en princip som de kallar det "gröna ordet", vilket är en ed som de alla har tagit att hålla sig borta från resten av civilisationen. Efter shadowbringers dök dock kvinnorna upp från skogarna och djungeln, på grund av planetens kritiska tillstånd.


Rasen är matriarkalisk och man ser sällan hanviera (du har faktiskt aldrig sett en vierahane i spelserien förut) då de skyddar områdena från trädtopparna och från trädens skuggor. I Endwalker kommer han-vieran dock också att vara ett spelbart lopp, så det finns nu ännu fler lopp att välja mellan på dina resor genom Hydaelyn; och vidare.Reaper - formidabel krigare som kämpar med skratt och en tom följeslagare


Reaper-klassen har varit en stor hit bland spelarna sedan den tillkännagavs. Spelare hade länge bett om en form av nekromantisk klass som använde mörk magi, som man kan se i många andra spel; och som en som inte var en tankklass (vi har redan en Dark Knight).


Reaper använder ett gigantiskt skratt för att hugga ner sina fiender – ett lämpligt vapen för ett folk som ursprungligen var bönder, som kände sig tvungna att använda mörkrets krafter mot sina fiender, för att överleva och på så sätt kombinera den mörka magin med sitt ursprungliga yrke.


I sitt arbete med mörkrets makter har de skapat en koppling till ett så kallat void center, som är en demonisk varelse. Den här kan de nu dra fram i strid, för att göra enorm skada, under kommando av sin Reaper-mästare. Deras tomma väsen liknar ett kusligt spöke med vassa tänder, en huva över huvudet och med långa, röda och vassa klor.Sage - en healer som använder teknik för att skydda och göra skada


Folk har väntat spänt på en ny healer i Final Fantasy XIV - förra gångendet kom en ny, var i Heavensward, som kom ut redan 2015. Äntligen finns det nyheter för de som gillar att ta hand om sina lagkamrater.


Detta ökar poolen av healers för totalt fyra olika jobb, vilket därmed delar upp healers i två roller: rena healers (White Mage + Astrologian) och healers som gör sköldar (Scholar + Sage), som därmed kan stötta varandra i olika stridsscenarier.


Sage använder flygande högteknologiska kanoner för att skydda sina vänner och förgöra sina fiender med. Kanonerna kallas Nouliths, och dessa flyger bakom dig och kan torpedera genom slagfältet för att snabbt blockera en attack eller träffa dina fiender med laserstrålar.


 


Res till månen och upptäck ett brett utbud av nya geografiska platser som du kan utforska


I Endwalker, som ljusets krigare, kastas du runt mellan många olika platser i Hydaelyn. Varje zon ackompanjeras av musik av Masayoshi Soken, som har producerat en del av spelets mest ikoniska musik hittills.


Du kommer att resa från öst till väst, genom Labyrinthos, Garlemald och Thavnair. Det finns två nya baser i Endwalker: Radz-at-Han som är baserad på aztekisk och mayakultur och arkitektur. Den andra basen är Old Sharlayan, som har tydliga mesopotamiska och antika grekiska referenser.Mer


Utöver de saker vi har recenserat i den här artikeln finns det även många andra saker du kan uppleva; allt från ett nytt datacenter, öfristad, uppdateringar till Gold Saucer och nya fängelsehålor, allians- och utmaningsräder. Men detta är bara toppen av isberget - hoppa in i spelet och fördjupa dig i den magiska världen, och bli en del av historien om MMORPG-spelgenren, med vad som ska vara en av de bästa expansionerna någonsin.


 


Läs också våra kollegors artikel om Final Fantasy XIV på download.dk.