Artikler » Diablo IV tillkännages äntligen och är på väg

Diablo IV tillkännages äntligen och är på väg

Diablo IV tillkännages äntligen och är på väg last ned

Blizzard Entertainment's stora konferens BlizzCon hade några fantastiska tillkännagivanden under 2019, och framför allt Diablo-serien var länge väntat. Tillkännagivandet om Diablo IV hade ryktats under månaderna fram till evenemanget, men inget hade bekräftats av företaget ännu.

BlizzCon körs under tre dagar, och redan på sin första dag och inom några timmar efter öppnandet släppte Blizzard Entertainment en hemsk filmisk trailer som meddelade att Diablo IV blev en verklighet för de många tålmodiga fansen.

Den filmiska trailern var mildt sagt mycket grym att titta på, och det gav snabbt de dö-hårda fansen en idé om att spelserien återigen skulle utforska de mörka och dystra teman som gjorde spelen till en framgång för många år sedan. Förutom att tillkännage spelet fanns det också möjlighet att prova en mycket tidig version av spelet om du var på evenemanget. Den tidiga versionen var uppenbarligen mycket begränsad eftersom Diablo IV inte ens har ett släppdatum ännu. Som sagt, de flesta av feedbacken har varit mycket positiva eftersom spelet, förutom uppdaterad och realistisk grafik, också känns mycket mer utvecklad än vad föregångaren Diablo III gjorde.

Goda nyheter behövdes

Blizzard Entertainment var dock utan tvekan medvetna om att de behövde komma med något stort som deras lojala fans kunde se fram emot. Under de senaste åren har spelbolaget kritiserats hårt för tvivelaktiga beslut. På BlizzCon 2018 hade Blizzard Entertainment inte riktigt något nytt att komma med förutom den kontroversiella Diablo Immortal, som är ett mobilspel i Diablo universum. Tillkännagivandet av Diablo Immortal resulterade omedelbart i motvind och lurade kommentarer från både fans och granskare. Det var en enorm besvikelse att det var det enda Blizzard Entertainment hade att erbjuda de många miljoner Diablo-fans som hade hoppats på en uppföljare - dvs. Diablo IV. De många fansen måste vänta ytterligare ett år innan Blizzard Entertainment meddelade att Diablo IV också var en verklighet.

Problemet med Diablo Immortal var tidpunkten. Om spelbolaget hade valt att tillkännage mobilspelet efter att ha bekräftat Diablo IV, skulle de troligen ha blivit mött med entusiasm. Men det var inte fallet. Diablo Immortal tillkännagavs och Blizzard Entertainment hade inget att erbjuda sina fans. Motvind förstärktes först när spelbolaget valde att belysta en professionell Hearthstone-spelare eftersom han uttryckte missnöje med Hong Kong och Kina konflikter. Fans var arga när de anklagade Blizzard Entertainment för att värdera de kinesiska marknaderna högre än de gjorde yttrandefrihet. Resultatet var att företaget befann sig i en situation där det fanns ett stort behov av projekt som fans kunde se fram emot, annars skulle de i slutändan förstöra sig själva och deras rykte. BlizzCon 2019 var det mirakel de behövde. Diablo IV möttes med öppna armar, och fortsättningen av spelserien World of Warcraft, kallad World of Warcraft: Shadowlands skapade också lite entusiasm. Förutom de två spelen meddelade Blizzard Entertainment också Overwatch två.