Artikler » De fem bästa musiktjänsterna

De fem bästa musiktjänsterna

De fem bästa musiktjänsterna last ned

Streaming av musik har blivit ett vanligt och därför har ett hav av olika musiktjänster kommit och det kan vara svårt att hitta rätt. Därför kommer vi att granska för- och nackdelarna med några av de mest populära streamingtjänsterna nedan.

1. Spotify

Spotify är de mest populära musiktjänsterna på marknaden, och det finns goda skäl för det. Först kan du lyssna på Spotifys enorma bibliotek gratis, om du kan leva med lite reklam däremellan, och om du inte kan, har Spotify ett attraktivt prenumerationspris som ger högre ljudkvalitet och gör tjänsten reklamfri. För det andra är Spotify förmodligen den snabbaste tjänsten för att lägga till nya artister och hetaste album.

2. YouTube-musik

YouTube Music är en relativt ny tjänst och har en mängd unika funktioner som gör att denna tjänst kan konkurrera med jättar som Spotify. Med YouTube Music har du ett stort bibliotek som även Spotify inte alltid kan jämföra med. YouTube Music använder av YouTubes enorma musikbibliotek, där du ofta kan hitta sällsynta och inte nödvändigtvis populära låtar. Om du är intresserad av äldre musikspår som inte alltid är tillgängliga kan du definitivt hitta dem på YouTube Music. Dessutom har tjänsten också utmärkt kvalitet och mobilapplikationen är också utmärkt utvecklad och kvalitet har utan tvekan varit en högsta prioritet.

3. Telmore Music

Telmore Music är en musiktjänst som erbjuds av det svenska telekommunikationsföretaget med samma namn. Telmore Music är mest uppenbart om du redan har ett mobilabonnemang hos Telmore. Denna tjänst har ett stort musikbibliotek, men saknar moderna standarder och förväntningar som podcast och förbättrad ljudkvalitet. Telmore Musiks mobilapplikation är inte heller något att fira, den hackar ofta och är långsam ibland och stannar när du lägger till en låt i spellistkön. Telmore har skapat ganska grunda spellistor själva, och de kan inte jämföra med Spotifys mer personliga och detaljerade spellistor. Med det sagt är Telmore Music ett bra alternativ om du redan är en Telmore-kund och vill ha tillgång till de mest populära låtarna.

4. YouSee Music

YouSee Music är mycket lik Telmore Music, eftersom denna tjänst främst är avsedd för personer som redan har ett abonnemang hos mobilföretaget YouSee. YouSee Music är ett utmärkt alternativ om du vill ha tillgång till 60 miljoner låtar och rekommenderas starkt eftersom ljudkvalitet också är en av de bästa på marknaden. YouSee Music känns också lite mer personlig eftersom det uppenbarligen har varit mer fokus på att skapa unika spellistor som ger en ganska unik atmosfär för oss lyssnare.

5. Tidal

Tidal är en av de äldsta musiktjänsterna på marknaden, men har inte riktigt gått igenom här i Danmark. Men det ska inte skrämma dig för att prova tjänsten. Tidal har genom åren levt högt på att denna musiktjänst levererar den absolut bästa kvaliteten genom streaming. Tidal har tidigare haft exklusiva avtal med stora artister som Taylor Swift, så Tidal var det enda alternativet om du ville höra hennes musik. Under åren har exklusiva avtal blivit mindre relevanta och det är bara den höga kvaliteten som ger Tidal en unik plats på marknaden.