Blogg » Det moderna och teknologiska kontoret

Trots moderna tider är det sällan företagen hänger med och deras konto förblir ofta utdaterade och omoderna. Detta är inte bara ett problem för personalen som måste handskas med gamla tekniker vilket försvårar arbetet, utan kan också påverka ett företags image negativt eftersom det framstår som föråldrat.

Genom att uppgradera företaget och installera nya, moderna lösningar för tekniska prylar och inredningar kan det få sig ett rejält ansiktslyft och attrahera nya kunder.

Första intrycket är ovärderligt

Moderna kontor och affärslokaler tjänar mycket på att vara inbjudande. Det gör inte bara företaget eller butiken mer attraktivt för potentiella kunder utan gör också arbetsmiljön mycket mer hälsosam för personalen.

För att ge ett bra första intryck gäller det att satsa på moderna, tekniska lösningar som gör att lokalen ser inbjudande och ljus ut. Till exempel genom att installera stora, ljusinsläppande fönster som lyser upp hela rummet och gör luften fräsch att andas.

Du kan också modernisera ett kontor eller en affärslokal genom att inreda med spännande, moderna teknikprylar som inte bara underlättar arbetet utan också ger företaget en modern image.

Exempelvis kan du pynta kontoret med binära och digitala klockor, snygga lavalampor, en egenprogrammerad Raspberry Pi med passande mjukvara eller varför inte Amazon Echo som utför dina talade befallningar och till exempel kan ändra på inomhustemperaturen, beställa pizza eller spela noga utvald musik för kunderna.

Belöna dina anställda

Personalen är företagets kärna. Genom att ta hand om dina anställda kommer de att trivas med att arbeta tillsammans med dig. Detta gör att de mår bättre fysiskt och psykiskt, vilket i sin tur underlättar arbetet och gör att din personal gärna gör det lilla extra för din skull.

Det finns många sätt att underlätta för dina anställda på. Precis som du själv kan de dra nytta av moderna prylar på arbetsplatsen.

Uppgradera till exempel datorerna till moderna varianter med SSD-hårddisk så att datorn startar på några sekunder istället för minuter – det låter kanske inte som om det gör särskilt stor skillnad för arbetet, men en snabbare uppstart kan göra sig av med en stor del frustration vilket minskar stressen och gör det mer behagligt att arbeta vid datorn.

Du kan också belöna dina anställda med sms presentkort som de kan använda på de tekniska prylar – eller välförtjänta resor – som de är i störst behov av. Då ökar trivseln på jobbet rejält, vilket du får igen tusenfalt.

Flexibla arbetstider

Ett modernt sätt att tillgodose dina anställdas behov är genom att erbjuda flextid. Det har blivit allt vanligare att personal får arbeta de tider på dygnet de själva vill, och det framstår som oerhört attraktivt om du erbjuder den här förmånen.

Om det passar arbetsuppgifterna kan det också vara trevligt att erbjuda hemarbete så att de anställda till exempel kan ta hand om sina barn eller husdjur samtidigt som de arbetar för dig. Nuförtiden finns det en mängd teknologiska lösningar för hemarbete, videokonferenser och liknande så att jobbet inte behöver lida av det flexibla arbetet.

Teknologiska kontor i moderna byggnader

Det går inte särskilt bra ihop med ett modernt företags image om själva kontorsbyggnaden är utdaterad och ser tråkig ut. Med andra ord är det viktigt att välja en snygg och modern kontorsbyggnad när du startar ditt nya företag.

På matchoffice.se hittar du lediga kontorslokaler över hela landet. Du kan helt gratis skapa en sökprofil som får automatiska meddelanden när kontor som passar dig finns tillgängliga i din närhet. Bland annat får du information om storlek, läge samt bilder på hur lokalen ser ut, och på så vis kan du alltid hitta någonting som passar dina individuella behov.

Tänk på att det är kombinationen av en mängd faktorer som avgör hur du och ditt företag blir mottagna av kunder och andra intresserade. Därför är det viktigt att kombinera flera olika åtgärder för att ge ditt kontor och ditt företag en modern touch som visar att du har tagit dig in i den moderna tidsåldern.