Blogg » Den nya Nintendo Switch i början av mars

Nintendos har avtäcka växeln Nintendo, en spelkonsol består av en bärbar tablett-liknande enhet och en dockningsstation för hem-leken. Det är annorlunda, intressant och vi har redan vi våra händer på en.

Det beror på att starta på fredag 3 mars med förbeställningar redan öppen.

Här finns allt du behöver veta om den nya Nintendo-växeln.

Vad är Nintendo Switch?

Den sena Satoru Iwata avslöjade först sitt företag arbetade på en ny spelkonsol i mars 2015. Kodnamnet Nintendo NX (men rapporteras som "Projektet NX" ursprungligen), den nya konsolen sades vara "ett helt nytt koncept".

"Som bevis att Nintendo upprätthåller stark entusiasm för affärsområdet dedikerad spel system, låt mig bekräfta att Nintendo utvecklar för närvarande en särskild spel plattform med helt nya koncept under utveckling kodnamnet 'NX'. Det är för tidigt att utveckla detaljerna i detta projekt, men vi hoppas att dela mer information med dig nästa år,"Iwata sade.

Maskinen han syftade på är växeln Nintendo, som inledningsvis visade torsdagen 20 oktober 2016, även om han gick tyvärr bort i sommaren 2015 så fick leverera att nyheter själv.

Behöver du sova bättre? Du kan hitta dem på Bättre Nätter.

När är Nintendo Switch releasedatum?

Nintendo växeln lanseras på fredag 3 mars i 31 europeiska territorier, inklusive Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Danmark, Portugal och Ryssland. Sydafrika kommer att få konsolen på samma datum också. USA kommer naturligtvis också att få konsolen. 

Efter den officiella avslöja den 13 januari kan du nu till förbeställer konsolen från ett antal återförsäljare. Men vara snabb, eftersom det kommer endast att finnas begränsade kvantiteter. Nintendo butiken i New York har bekräftat så mycket på Twitter och vi förväntar oss att andra regionala återförsäljare att följa efter.

Hur mycket kostar Nintendo Switch?

Även om många förväntade växeln Nintendo underskred sina stora konkurrenter i pris, kostar det faktiskt £280 i Storbritannien, $300 i USA och 29,980 Yen ($260) i Japan.

Det finns redan ett antal tillbehör som har prissatts upp också, med spel som kostar mellan £50-60. Legenden om Zelda andedräkt naturen är prissätt på £59,99, Mario Kart 8 Deluxe är prissätt på £49,99, men dessa priser kan alltid ändra.

Vad ser växeln Nintendo ut?

Nintendo växeln är i huvudsak gjord av en tablett-liknande anordning med en 720p, 6,2-tums skärm som kan sedan läggas till. Två styrenheter - kallas glädje-Cons - clip endera sidan när bärbara, ger en Wii U GamePad-stil upplevelse. De sedan lossna när konsolen är slitsad i en dockningsstation, så du kan använda växeln som en vanlig konsolen ansluten till din TV.

När den är dockad, kan du klippa de glädje-Con domänkontrollanter på en separat glädje-Con grepp tillbehör för att göra en fullvärdig gamepad.

Vad mer, kan varje glädje-Cons användas som en grundläggande controller individuellt, vilket möjliggör två spelare spel när ute. Switch tablett enheten har ett cykelställ så det kan förbli upprätt, som en bärbar TV, ger ett annat alternativ för spel i farten.

Perfekta naglar på Nail4you.se.

Vad är Nintendo Switch specifikationerna?

Vi vet vad det ser ut och vad det är som för att spela, men fortfarande får vi vänta att ta reda på detaljerad hårdvara specifikationer, som Nintendo har ännu att publicera dem.

NVIDIA hade tidigare sagt att det är att göra processorn inuti konsolen och en spec läcka hävdade att CPU och GPU baseras tungt på Nvidia Tegra X 1 chipset - ungefär som den nya Nvidia Shield Android TV-rutan. Du kan läsa mer svenska nyheter på ecommercenow.se.